ORGANIC Chaga (60x)

6.900 Ft

Organikus chaga (hamvaskéreg) gomba kivonat (11:1 kivonat), a német Lacon által minősített BIO termék. Akkreditált laboratóriumban tesztelve, a piac egyik legmodernebb eljárásával készült, EU-ban regisztrált termék.

 

Leírás

ORGANIC CHAGAOrganikus chaga gomba kivonat (11:1 kivonat) kapszulázott formában. Ezt a gombát hamvaskéreg gombának is hívják néhol hazánkban.

Az USA Medical Chaga gomba termék megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottak arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használják a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosítanak azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!

  • Ez a termék csak a chaga gomba legjavát tartalmazza! “11:1” arányú kivonat, koncentrált hatóanyag tartalommal!
  • A porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik.
  • Ez nem por, hanem tömény kivonat, több mint 30% poliszacharid tartalommal!
  • Kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül, melyet a németországi LACON Gmbh ellenőriz és tanúsít
  • Extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért.
  • A legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
  • hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé!
  • Egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba termőtestből készül a kivonat

Az ORGANIC Chaga összetevői: organikus chaga gomba (Inonotus Obliquus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC).

Hatóanyag tartalom 1 kapszulában:
Organikus chaga gomba kivonat (11:1), 30% poliszacharid   [300 mg]
Organikus acerola gyümölcs kivonat [20 mg]

Javasolt adagolása: Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Tárolás: hűvös, sötét helyen.

OGYÉI Notifikációs szám: 30288/2022

Kiszerelés: 60 db vega kapszula

Ízhatása: enyhén gomba íze lehet

Származási ország: EU

Forgalmazza: USA Medical Kft

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ, vagy keresse orvos-tanácsadónkat. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó!

Hogyan készülnek az USA Medical organikus gyógygomba termékei?

Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás! Ez jellemzi leginkább az USA Medical gyógygomba termékeinek előkészítését. A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel.

A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák  termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.

Az extrakciós folyamat: A rendkívül finom port a különösen hatékony, szuperfinom őrlési eljárással, a  „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik, ezzel növelve a gyógygomba termékek biológiai hatékonyságát. Ezen feldolgozás után a porok szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek.

A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.

A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.

Szeretnél többet tudni a Chaga gombáról és hatásairól? Olvasd el cikkünket:

Mire jó a Chaga gomba?

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ORGANIC Chaga (60x)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük