Legyen EGYENSÚLY testedben és lelkedben!

Hogy egyensúly legyen az életünkben, talán nincs is ennél fontosabb. Bizonyára már nagyon sokan tudjátok, hogy a gyógygombák számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek. Képesek a szervezetünkben a méreganyagokat megkötni, jótékony vitaminokkal, ásványi anyagokkal ellátni, az immunrendszer működését harmonizálni, a vércukorszintet szabályozni. De talán többen nem hallottatok eddig arról, hogy egyes gyógygombák a testi egészségünk mellett a lelki egészségünk megőrzéséhez is hozzájárulnak.

Gyöngyösi Sándor biogazda és Dr Csomai Zita orvos-természetgyógyász nemrégiben egy újdonsággal lepett meg bennünket, az EGYENSÚLY gyógygombás teakeverékkel. A recepturát Zita állította össze, míg a teakeverékhez szükséges alapanyagokat Sándor biztosította. Mit érdemes erről a teakeverékről tudni?

Az EGYENSÚLY gyógygombás teakeverék megalkotásának alapgondolatát az adta, hogy nagyon sok ember küzd emésztőrendszeri és hormonális problémákkal, és olyan terméket szerettek volna a termék alkotói létrehozni, mely segíthet ezen gondok megoldásában, hozzájárulva ezzel szervezetünk egyensúlyi állapotának kialakításához.

 

Milyen összetevőket tartalmaz ez a tea és mit érdemes ezen összeevőkről tudni?

Az Dr Ganolife EGYENSÚLY teakeverék alapját két gyógygomba, a süngomba és a gyapjas tintagomba adja. Mellettük  megtalálható még a teában a koriander, a gyömbér és a citrom is.

A süngomba emésztőrendszerre és idegrendszerre kifejtett hatása már régóta ismert. Az eddigi ismereteink és tapasztalataink alapján ennek a gombának több, mint 20 féle ismert hatása van, többek között az emésztőrendszer működését támogatja, az ott lévő gyulladásos folymatokat enyhíti, valamint védi a májat a májkárosodástól. Az idegrendszerünk működésére is pozitív hatással van. Idegrendszeri hatásai közül kiemelendő, hogy klinikailag  igazoltan enyhíti a depressziós tüneteket és a szorongást. Ezáltal hozzájárulhat lelki egészségünk, valamint a harmonikus hétköznapjaink kialakításához.

A gyapjas tintagomba a vércukorszintre, anyagcsere folyamatokra és az emésztőrendszer működésére is jótékony hatással lehet. Az eddigi kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy a gyapjas tintagomba vércukorszint
csökkentő hatást okoz a sejtek inzulin érzékenységégének fokozása útján, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtekbe. A gyapjas tintagomba fogyasztása jó hatással lehet az optimális testsúly elérésében is.

A koriander megelőzi a gyomor- és bélgázosságot, segít az emésztési zavarokban. Nagyon jó görcsoldó hatása van, ezért segít a légzés szabályozásában és a fájdalomcsillapításnál is. Remek méregtelenítő, segít eltávozni a lerakódott méreganyagoknak. Serkenti az egész test működését, növeli az alacsony energiaszintet. Európai orvosok gyakran kezelik vele a migrének egyes fajtáit, és mivel ösztönzi a mirigyrendszer működését, ezáltal az ösztrogéntermelést, nőknél segíthet a menstruáció rendszerességében, valamint a klimax idején csökkenti a kellemetlen fizikai tüneteket. Serkenti a központi idegrendszert úgy, hogy közben ellazítja és lecsendesíti az érzelmeket, elmulasztja a szorongást, a feszültséget. Kiegyensúlyozza a női hormonháztartást, jó hatással van a potenciára.

A gyömbér gyökerének hagyományosan gyógyhatást tulajdonítanak. Bizonyítottan csökkenti a hányingert, azaz gyomornyugtató hatású. Tradicionálisan használják más emésztőrendszeri panaszok, mint például hasi görcsök vagy puffadás ellen is. A gyömbér csökkenti a koleszterinszintet, valamint segít kordában tartani a vércukorszintet, növeli az inzulin hatékonyságát. Eddigi ismereteink szerint több májvédő vegyületet is tartalmaz, így a májvédelemhez is hozzájárulhat.

A citrom serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. A citromhéj citrus bioflavonoidokat tartalmaz, ezek által segíti a szervezetben felgyülemlő méreganyagok eltávolítását. A citrom a máj és az anyagcsere folyamatokat is támogatja, valamint remek ízt ad a teának a gyömbérrel együtt.

Összességében egy nagyon kellemes ízű teakeverék lett a BIO alapanyagokból készült EGYENSÚLY teakeverék, melynek napi fogyasztása hozzájárulhat a mindennapi emésztőrendszeri és hormonális problémáink megoldásához, testi és lelki egyensúlyunk megteremtéséhez.

Kellemes teázást kívánunk!

Dr Ganolife Egyensúly Bio Teakeverék