Gyöngyösi Sándor lett a 2019-es év Biogazdája

Az Év Biogazdája díj átadására minden évben a Magyar Biokultúra Szövetség által szervezett jeles eseményen, a Biokultúra Tudományos Napon kerül sor, melyet az idén december 01-én rendeztek meg Budapesten. A 2019-es Év Biogazdája Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi biogazda lett! 

Gyöngyösi Sándor a biogombák termesztését és értékesítést őstermelőként kezdte. Elsőként a Ganoderma lucidum, vagy ismertebb magyar nevén a pecsétviaszgomba termesztését indította el közel 10 éve. Jelenleg már a Ganoderma mellett Shiitake gomba, Süngomba, Déli tőkegomba, Laskagomba, Sárga laskagomba, Fafül gomba, Gyapjas tintagomba, Ördögszekér laskagomba, Barna csiperke is megterem bio körülmények között Fülöpjakabon.

2013-tól a gyógygombák feldolgozása saját családi vállalkozásában, a Gyöngyösi és Társai Kft bio minősített élelmiszer üzemében történik. 2018-ban az egyik új terméke, a bio süngombát és levendulát is tartalmazó Dr Ganolife Nyugodt percek teakeverék elnyerte az “Év Bioterméke 2018” Közönség díját.

A fülöpjakabi biogomba termesztő részleg nyitott gazdaságként várja az érdeklődőket. Előadásokkal, egészségnapok szervezésével igyekszik minél szélesebb körben termékeit bemutatni, és azokról megfelelő tájékoztatást adni, neves orvosi szakértők támogatásával.

Gyöngyösi Sándor, mint a biogomba termesztés hazai fő képviselője, előadásokban, interjúkban népszerűsíti a  bio termelést és  az egészséges táplálkozást Magyarországon és a szomszédos országokban egyaránt. Gyógygombák termesztésében elért eredményei, saját rendezvényei, valamint előadásai, riportjai a helyi értékmegőrzés támogatásával szülő faluja és Bács-Kiskun megye hírnevét is öregbítik. A biogomba farm közkedvelt célpontja magyar és külföldi csoportoknak, iskoláknak, kertbarátoknak. Külföldi delegációk is gyakran megfordulnak a megyében, sőt az országban egyedülálló látványt nyújtó gombatenyészetben.

Gyöngyösi Sándor biogombái és a belőlük készült bio teák, kávék, kozmetikumok megvásárolhatók a Gombakirály Webáruházban.