BioBran® helye a daganatos betegek terápiájában

Az Integrative Cancer Therapies 2017 októberi számában jelent meg egy nagyon részletes cikk a BioBran® hagyományos rákterápia melletti, kiegészítő alkalmazásáról, az eddigi klinikai vizsgálatok tükrében.

A hagyományos rákkezelések – beleértve a műtétet, a kemoterápiát és a radioterápiát- sokszor nem elegendőek az összes rosszindulatú sejt elpusztításához, valamint a daganat kiújulásának megakadályozásához. Az intenzív kemoterápiás kezelés is gyakran károsítja az immunrendszert, így az még kevésbé tudja ellátni feladatát.

A BioBran® / MGN-3 Arabinoxylan egy standardizált arabinoxilán koncentrátum – növényi alapú immunmodulátor -, amely képes helyreállítani a természetes ölő sejtek aktivitását a rák elleni küzdelemben, kiegészítve ezzel a hagyományos orvosi terápiákat.

A fenti cikk szerzői a nemzetközi szaklapokban publikálásra került  kutatási eredményeket gyűjtötték össze, melyek kifejezetten a daganatos betegségekre és kezelésükre vonatkoztak. 30 szakmai cikkben le közölt és 2 konferenciai absztraktban megjelent kutatási eredmények alapján nézték meg, hogy valójában milyen eredményekkel is lehet használni a daganatos betegek terápiájában a BioBrant.

A BioBran®/ MGN-3-ról kimutatták, hogy immunmoduláló és rákellenes hatásokkal is rendelkezik és szinergikus hatása van a kemoterápiás szerekre, in vitro. A rágcsáló modellek során igazolást nyert, hogy gátolja a daganatok növekedését, önmagában vagy más rákellenes vegyületekkel kombinálva is.

Eddig 14 klinikai vizsgálat történt, közülük 6 randomizált, ellenőrzött vizsgálat.

A  klinikai vizsgálati eredmények alapján a BioBran® hatására javult a rákbetegek immunprofilja, csökkent a kemoterápiás szerek mellékhatásainak a száma, jobbak lettek a kezelési eredmények, valamint a túlélési idő is növekedett.

Ez alapján elegendő bizonyíték van arra, hogy a BioBran® / MGN-3 hatékony immunmodulátor, amely hatékonyan kiegészítheti a hagyományos rákkezelést.

Az eddigi preklinikai és klinikai vizsgálati eredmények azt sugallják, hogy az MGN-3 alkalmas a hagyományos rákterápiák kiegészítésére, a betegek immunrendszerének felerősítésére, különösen az NK-sejt aktivitás fokozásával.

A BioBran® / MGN-3 az alkalmazása biztonságosnak tűnik, és nem jelentettek mellékhatásokat.

Ezek alapján a cikk szerzői szerint a BioBran® javasolható az onkológiai terápiák kiegészítésére, a mellékhatások csökkentésére, a kezelés eredményeinek javítására. A BioBran® megnyújtja a rákbetegek hosszú távú túlélési arányát is, így hozzájárul a komplex onkológiai terápia hosszabb távú sikeréhez is.

Források:

Termékinformáció: https://gombakiraly.hu/termekkategoria/biobran/