BioBran® és a rákgyógyítás

A BioBran® MGN-3 immunológiai hatásáról szóló új, összefoglaló cikk az Austin Immunology 2016. augusztus 26-i számában jelent meg angol nyelven. Íme a rövid összefoglalója magyarul.

“A Biobran/MGN-3 készítmény denaturált hemicellulóz, amely rizskorpa-hemicellulózból, a shiitake gomba több szénhidráthidrolízis-enzimje segítségével készül. Az elmúlt 24 év során alapvető kutatási célunk volt az MGN-3 készítmény bioterápiás aktivitásának vizsgálata a rák gyógyítása kapcsán. Ezt a célt in vitro, állatokon és embereken végzett gyógyszervizsgálatokkal kutattuk. Ez az áttekintés az MGN-3 immunmoduláló hatásaira és rákellenes szerként való potenciáljára összpontosít. ”

Vizsgálati eredmények

A jelen áttekintés az MGN-3 készítmény immunmoduláló hatásait és rákgyógyszerként történő hasznosíthatóságát taglalja. In vitro tanulmányok kimutatták, hogy a különféle, emberekből és egerekből származó rákos sejtvonalkultúrákban a sejtek túlélési aránya csökkent az MGN-3 készítmény hatására. Az in vivo tanulmányok azt is kimutatták, hogy az MGN-3 készítmény a tumor regresszióját indukálja számos állati eredetű tumormodellben.

Ezen felül az MGN-3 készítmény rákellenes hatását embereken végzett számos klinikai gyógyszervizsgálat, ill. májrákos (HCC), valamint progresszív és részlegesen áttétes rákos betegeket leíró esettanulmány is igazolt.

Azoknál, akiket a hagyományos terápián túl az MGN-3 készítménnyel is kezeltek, a kizárólag hagyományos terápiával kezelt páciensekkel összevetve a követ-kezőket mutatták ki:

  • kisebb mértékű rák rekurrenciát,
  • magasabb túlélési arányokat és
  • jobb életminőséget, amelyet a fizikai aktivitás, étvágy, alvás és emésztés, valamint a fájdalomérzet és szorongás csökkenése jellemzett.

A jelen áttekintés összefoglalja a preklinikai és klinikai kutatást, amely a Biobran/MGN-3 készítménnyel kapcsolatosan, annak első szabadalmaztatása óta (1992) történt.

A számos állatkísérlet és emberi klinikai gyógyszervizsgálat, amely során többféle malignancia-típust is vizsgáltak.  Kimutatta, hogy az MGN-3 készítmény egy potens biológiai válaszmódosító anyag.

Az MGN-3 készítmény növeli a rákellenes immunsejtek – pl. az NK és CD8+ T-sejtek – citotoxikus reakcióját a sejtek szemcséinek növelése és a IL-2 és IL-12 interferonok termelésének stimulálása segítségével.  Ezenkívül a dendritikus sejtek természetes adjuvánsaként működik. Ezért az MGN-3 készítmény a dendritikus sejteken alapuló, gyulladás- és rákellenes oltási stratégiákban alkalmazható.

Lényeges, hogy az MGN-3 készítmény egyedi biológiai válaszmódosító anyag, mivel biztonságos, nem ártalmas és nem hiporeszponzív hatású. Az MGN-3 készítmény egy új és ígéretes immunmoduláló adjuváns szer, amely a meglévő immunterápiás lehetőségeket egészítheti ki a rákos betegeknél.”

Az eredeti angol nyelvű cikk teljes terjedelmében itt olvasható:

https://austinpublishinggroup.com/austin-immunology/fulltext/ai-v1-id1006.php

 

BioBran® 1000 mg porkészítmény (30x)