Milyen igazolt hatásai vannak a Cordyceps gombának?

Kínai Hernyógomba, avagy latin nevén Cordyceps Sinensis, számos tudományosan is igazolt tulajdonsággal rendelkezik, melyeket most egy csokorba szedtünk! Méltán az egyik legismertebb és legközkedveltebb gyógygombánk. Természetes antibiotikumnak is szokták hívni kiváló hatása miatt, de a sportolók is imádják!

Immunrendszer

Ez a gomba elősegíti az immunrendszer működését és a szervezet ellenálló képességét,

Daganatok

Kínai és Japán kutatók vizsgálták a Cordyceps sinensis rákos daganatokra gyakorolt jótékony hatásait. Japán kutatók szerint növeli az immunrendszer működését és ezáltal a szervezet ellenálló képességét a rákos sejtekkel szemben. Állításukat egérkísérletekkel bizonyították.

Szív

A Kinai hernyógomba javíthatja a szív működését. Több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy ez a gomba csökkenti a szívritmus zavarokat is.

Koleszterin

Segíthet a koleszterinszint normalizálásában. Négy tanulmány azt mutatta, hogy képes az összkoleszterin szintet 10-21%-kal.  A trigliceridet 9-26%-kal csökkenteni, ugyanakkor a jó koleszterint (HDL-koleszterin) 27-30%-kal növelni.

Légzés

Javíthatja a légzésfunkciót. Számos tanulmány igazolja, hogy képes enyhíteni számos légzéssel összefüggő betegséget (pl. a krónikus hörgőgyulladás, vagy az asztma).

Fizikai teljesítőképesség

Csökkenti a fáradtságot, növeli a fizikai teljesítőképességet, az ATP szintézist. Ez a gomba képes lehet a sejt szintű energiát (ATP/IP hányados) drámaian növelni (akár 55%-kal), akár 40%-kal növelheti a sejt szintű oxigén felvételt, védi szervezetünket a káros szabad gyökökkel szemben.

Termékenység

Állatokon végzett kísérletek bebizonyították, hogy egyértelműen fokozta a férfi nemi hormonok termelődését, a spermiumok mennyiségét és azok mozgékonyságát is. Szexuális életre kifejtett hatása miatt a “Himalája Viagrájának” is szokták nevezni.

cordyceps-sinensis-1

Forrás: https://cordycepsreviews.com

Vizsgálati bizonyítékok alapján a Cordyceps sinensis poliszacharid kivonata is képes javítani az agyműködést.  Valamint az antioxidáns enzimeivel részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában és pozitív hatást fejt ki a szív-és érrendszeri funkciókra. Ez a gomba az 1990-es évek elején került a kínai sportolók fókuszába, mivel rendszeres fogyasztásuk látványosan megnövelte sport-teljesítményüket. A rendszeres fogyasztásukkal végzett tanulmányok az ülő embereknél is jelentős növekedést mutattak az energia-termelés és oxigén kapacitás tekintetében.

FIGYELEM! Ez a cikk a nemzetközi szaklapokban megjelent vizsgálati eredményeket alapján készült, csupán tájékoztatási célt szolgál.

NaJa Forest BIO Cordyceps étrend-kiegészítő