Ganoderma gomba fogyasztása autoimmun scleredema esetén

“Évának hívnak, 40 éves vagyok. Erős hasfájás, magas pulzus, hidegre liluló végtagok miatt kezdtem az orvosi kivizsgálásokat.
2013-ban laktóz intolerancia igazolódott. Raynaud-syndroma kivizsgálása céljából kerültem immunológiára. Keringés javítás céljából Pentoxylt szedtem, de nem tolerálta a szervezetem, mint ahogy a többi gyógyszert sem, amit a magas pulzusra kaptam. ¼ Nebilet nem okozott panaszt. A bőröm egyre feszesebb, vastagabb, puffadtabb lett. Immunológiai vérvételnél anti-fibrillarin autoantitest pozitív lett, majd bőrbiopszia után kaptam egy diagnózist: scleredema adultorum buschke. A kezelőorvosom elmondta, nem gyógyítható, csak kordában tartható a betegség..

Az infúziós kezelést nem mertem bevállalni, mivel a gyógyszertől is rosszul voltam. 2015 tavaszán elkezdtek nagyon fájni a lábaim, nehezen mentem, napi több órát kellett pihentetnem. Mélyvénás trombózisra gyanakodtak, de ez negatív lett. Innen már minden az autoimmun betegségre lett fogva. Mivel a betegség progressziót mutatott, szóba jött immunszupresszív kezelés(MTX). Hát nem hittem el, hogy nincs más megoldás. Rengeteg időt fordítottam a betegséggel kapcsolatos információk begyűjtésére, ami nem volt egyszerű, mert nagyon ritka. Azt tudtam, hogy olyan valamit keresek, ami a keringést beindítja, a bőrömet megpuhítja és lúgosít. Arra emlékeztem, hogy valamikor kipróbáltam a ganodermás kávét és milyen jó közérzetem volt tőle, csak kicsit drága volt, így nem tudtam sokáig használni. Elkezdtem keresgetni a ganodermás kávét, és örültem, hogy ezt nálunk is termesztik bio környezetben.

2016 februárjában rendeltem meg Gyöngyösi Sándor által termesztett bio ganodermát tartalmazó kávét, valamint testápolót és fogkrémet. Nagyon pici mennyiségben (1/4 kávéskanál) kezdtem el használni, először csak napi egyszer, pár nap múlva már kétszer. Számítottam haspuffadásra, viszketésre, kiütésre. Pár nap használat után elkezdte hajtani a vizet rólam, ez nagy megkönnyebbülés volt. Kb. 2 hét után jött a viszketés. Szinte végigment az egész testemen, a nyakamnál volt a legrosszabb. Ez kb. 1 hónapig tartott, de kitartottam, mert tudtam ez ezzel jár. Amikor a viszketés alább hagyott, a napi két kávé mellé ¼ kávéskanál gombaport is megpróbáltam. Ez valamikor nem okozott panaszt, valamikor felpuffadt a hasam, ami hamarosan el is múlt. Kb. 2 hónap használat után észrevettem, hogy a bőröm megpuhult, összecsípve újra ráncolható volt. Aztán szépen lassan javult a lábam is, nem volt olyan feszes, nem fájt annyira és egyre többet tudtam terhelni.

Immunológiára mentem kontrollra szeptemberbe, ahol a vérvételnél az anti-fibrillarin pozitivitás eltűnt és a kezelőorvosom is megerősítette a bőröm javulását. Úgy gondolom mindenképpen pozitívan hatott a ganoderma a testemre.
Jelenleg is használom a ganodermás kávét napi 2-szer ½ kávéskanállal.

Köszönettel: Éva

2016. október 26.”

INFORMÁCIÓ! Az eredeti levél ügyfélszolgálatunkon megtalálható, nagyon köszönjük Évának ezúton is, hogy megírta nekünk a ganoderma gombával kapcsolatos tapasztalatát, és megengedte, hogy leközöljük oldalunkon.

Szeretettel várjuk tapasztalataikat e-mailben (egeszseg@gombakiraly.hu), melyeket örömmel osztunk meg olvasóinkkal!