Kutyák és a gyógygombák

Kutyáknak is adhatók a gyógygombák? Remélem sok olvasónk van, aki imádja a kutyákat, nekik szól most ez a cikkünk. Érdemes tudnunk, hogy az emberi felhasználás mellett az állatgyógyászatban is egyre elterjedtebben használják a gyógygombákat a kis állatok kiegészítő terápiájára. Kivonatok formájában nagyon egyszerű a beadásuk is, mely megkönnyíti használatukat.

A kutya daganat ma a kutya betegségek közül az egyik leggyakoribb, nagyon sokszor végzetes kimenetelű kór! Ha időben felismerésre kerül, általában jól reagál a megfelelő kezelésre. A kutya daganat kialakulásának leggyakoribb oka nem más, mint az immunrendszer helytelen működése.

Az immunrendszer egyik fő funkciója, hogy azonosítsa és elpusztítsa a hibás, daganatos sejteket, mielőtt ezek tovább osztódnának. Egy egészséges kutyában hozzávetőlegesen 100 millió új sejt képződik minden nap. Ezek nagy többsége egészséges, azonban rendszeresen keletkeznek rendellenes sejtek is. Ez normális élettani folyamat, hiszen a helyesen működő immunrendszer sejtjei (pl. limfociták, NK sejtek) felismerik és elpusztítják ezeket, így megakadályozva a hibás sejtszaporulatot. Azt gondolhatnánk, hogy viszonylag könnyű kigyógyulni a rákból. Hiszen egyszerűen fogunk egy kést és kivágjuk, kemoterápiával elpusztítjuk, vagy sugárkezeléssel kiégetjük. Ezek a módszerek nagyon hasznosak, hogy közvetlenül a rákos sejteket elpusztítsuk, azonban ezekkel nem szüntettük meg a tumor kiváltó okát. Az immunrendszer továbbra sem működik megfelelően és a jövőben is engedi a kóros sejtburjánzást. Amíg nem teszünk megfelelő lépéseket, hogy beindítsuk a szervezet öngyógyító mechanizmusát és elérjük a megfelelő immunválaszt, a daganat kiújulhat, áttét képződhet! Itt kerül képbe az immunmoduláló terápia.

A kutya daganat elleni alternatív gyógymódok legnagyobb csoportját manapság a poliszacharid immunmodulátorok alkotják. Ezek olyan összetevők, melyek beindítják a megfelelő immunműködést. A kutya daganatok gyógyításában az immunmoduláns terápiának már múltja van Amerikában, hisz az amerikai Aloha Medicinals gyógygomba forgalmazó cég már régóta gyógygomba tartalmú termékeket készít kifejezetten kutyák számára.

Milyen gyógygombák kaptak helyet a daganatos kutya betegségek kiegészítő, gyógygombás terápiájában?
  1. Maitake (Grifolia frondosa) gyógygomba hatékonyabb, mint bármely más gomba, amit valaha teszteltek, hisz erőteljesen gátolja a tumor növekedését. Nagyon hatékonynak találták az állatkísérletek során szájon át adva, de laboratóriumi körülmények között is.
  2. Ganoderma lucidum (Reishi, Pecsétviaszgomba) az egyik legelismertebb immunrendszer támogató gyógygomba a világon. Erősíti az immunrendszert és csökkenti a rák kockázatát. A klinikai vizsgálatokban a ganoderma fokozza a T-sejtek és az alfa-interferon termelés, és javította a terminális fázisban lévő betegek életminőségét. A Ganoderma és shiitake fokozza egymás hatását.
  3. Shiitake (Lentinus edodes) a shiitake rendszeres fogyasztása növeli a rákellenes alfa-interferon mennyiségét, emellett csökkenti a gyulladást, meghosszabbítja az életet.
  4. Cordyceps sinensis (Kínai hernyógomba), melynek fő hatóanyaga a cordycepi, mely anti-tumor, metasztázis (áttét) gátló, a kemoterápiás kezelés mellékhatását enyhítő, baktérium gátló, trigliceridszint csökkentő, és antioxidáns hatásairól ismert.
  5. Agaricus blazei Murill gombának (mandulagomba) anti-tumor hatása van, emellett fokozza a makrofágok és a T-limfociták aktivitását, emellett baktérium gátló és immunrendszer aktivizáló hatású is.

A HerbalVet TUMOR Bio gyógygomba kivonat daganatos és autoimmun betegség esetén javasolt természetes kiegészítő terápiaként a kutyusoknak, cicáknak. Idült gyulladások kezelésére, legyengült szervezetek roborálása, műtétek utáni rekonvaleszcencia, öregkori gyengeség esetén is jótékony hatású.

A HerbalVet TUMOR kivonat használatát bármilyen típúsú daganat esetén javasoljuk, mert kitűnő természetes  terápiás lehetőség kutyusoknak szervezetük megerősítésére. Ez a keverék 5 féle gombafajt tartalmaz (Cordyceps, Mandulagomba, Shiitake, Maitake, Ganoderma gomba) kivonat formájában. A gombák jól ismert szinergista, azaz egymás hatását felerősítő hatása remekül érvényesül. Fontos tudni, hogy a gyógygombák nem gyógyítják meg a daganatos betegségeket, de a kedvenceink életminőségét, erőnléti állapotát pozitívan befolyásolják.

A daganatos betegségek mellett több féle egészség probléma esetén használhatók a HERBALVET gyógygomba kivonatok kedvenceinknél:
Az egyes HerbalVet gyógygomba kivonatokról a kivonat nevére kattintva tudhattok meg bővebb információt!
  • ALLERGY: étel allergia, allergia, asztma, bőrgyulladás, szőrhullás esetén lehet jótékony a használata a kutyák számára.
  • CARDIO: jótékony hatású a kutyák szív- és érrendszerére, a kórosan magas vérzsír es vércukor szintjükre.
  • CORDYCEPS: mely kedvenceiket energizálja, vitalizálja, immunrendszert erősíti.
  • IMMUN MAX: 3 gomba (ganoderma, mandulagomba, cordyceps) kivonatát tartalmazó készítmény főleg a cicák egészségének megőrzésére és helyreállítására.
  • METABOLIC: főleg cicákak kifejlesztett bio gyógygomba kivonat maitake, reishi és shiitake gomba keveréke az anyagcsere támogatására.
  • OBESE: elhízott kutyák karcsúbbá válását, míg az eltunyult kutyusok energikusabbá tételét segítheti.
  • REISHI: meghosszabbíthatja kutyák életét és jobb életminőséget adhat nekik, így idősödő kutyusoknak kifejezetten javasolt.

 

A legnépszerűbb Herbalvet TUMOR kivonatról részletes termékinformáció itt olvasható:

HerbalVet TUMOR kivonat

SZERETNE MÉG TÖBBET TUDNI A GYÓGYGOMBÁK KUTYÁKNÁL ÉS CICÁKNÁL VALÓ HASZNÁLATÁRÓL?

Akkor olvassa el a Herbalvet KISOKOS könyvet, melyet itt talál: Herbalvet-KISOKOS 22