Ganoderma és a vírusok

Számos laboratóriumi és állatkísérlet azt mutatja, hogy a Ganoderma lucidumból (Reishi) készült vizes kivonatok közvetlen hatással lehetnek számos mikroorganizmusra, amelyek különösen veszélyesek lehetnek az emberek számára. 

Mely vírusokra van hatása a ganoderma gombának?
  • Humán immundeficiencia vírus (HIV): a Ganoderma lucidum egy kevésbé toxikus lehetőséget kínál a HIV -el fertőzött emberek esetleges kezelésére. A belőle készült kivonattal jelentősen lehetett csökkenteni az aktív vírusok számát a majmoknál jelentkező szerzett immunhiányos betegség (AIDS) esetében. Olyan aktív vegyületeket találtak benne, melyek képesek gátolni a HIV enzimek működését.
  • Influenza “A”vírus: az eddigi kutatások alapján a Ganoderma lucidum kivonata hatásosan veheti fel a harcot az influenza vírusok ellen is. Ha már megfertőződött valaki, ezen gomba kivonat fogyasztása csökkentheti a betegség súlyosságát és a komplikációk számát a megfigyelések alapján.
  • Herpes simplex, herpes zoster: a Ganoderma lucidum kivonatokról kimutatták, hogy képesek megállítani a herpes simplex vírus (a száj és nemi szervi herpesz okozója), valamint a herpes zoster vírus terjedését. Ez utóbbi a nagyon fájdalmas övsömört okozza. A gomba aktivizálja a természetes ölő sejtek (“natural killer” sejtek) termelődését és ezáltal támogatja az immunrendszer működését.
  • Herpesz utáni neuralgia (fájdalom): A herpesz utáni idegfájdalmat jól ismerik sajnos a zosteres betegek, gyakran nem csillapítják fájdalmukat eléggé a hagyományos fájdalomcsillapító gyógyszerek. A Ganoderma lucidum kivonatokról kimutatták, hogy képesek enyhíteni ezt a fájdalmat. Ha a herpesz betegség kezdetekor elkezdik használni, kevésbé erősen fog ez a fájdalom megjelenni az eddigi vizsgálatok alapján.
  • Hepatitis B vírus (HBV): Ez a vírus az egyik okozója a májgyulladásnak. Kimutatták, hogy a ganoderma lucidum képes gátolni a Hepatitis B vírus szaporodását.
  • Epstein-Barr-vírus: ez a vírus a leginkább gyermekkorban és fiatal felnőtt korban előforduló mononukleózis nevű fertőző betegséget okozza. Ugyan ez a vírus a felnőtt körében a nagyon agresszív limfómák kialakulásában szerepet játszik.
  • Human Papilloma Vírus (HPV): Ez a vírus már egy ideje a figyelem középpontjában áll, hisz a méhnyakrák egyik potenciális okozójaként vált ismertté. Egy 2014-es vizsgálat igazolta, hogy a Ganoderma lucidumból készült vizes kivonat képes meggátolni a HPV-vel fertőzött sejtek osztódását.

Források:

Figyelem! Ez a cikk csupán tájékoztatási célt szolgál, a benne lévő információk nemzetközi vizsgálatok eredményei alapján készültek, de nem alkalmasak betegségek megelőzésére és kezelésére, és nem vonatkoztathatók a honlapunkon lévő termékekre. A ganoderma kivonat nem gyógyszer, gyógyító hatása nincs. Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti az orvosi terápiát, de kiegészítheti azt.

NaJa Forest BIO Reishi étrend-kiegészítő