Miért fontos a daganatos betegeknél az immunrendszer támogatása?

Egy átlagos emberi testben kb. 100.000 sejtosztódás történik minden nap. Egyes sejtek rossz választ adnak a testben kialakuló veszélyekre. Az immunrendszer legfőbb feladata pedig ezen rossz sejtek felismerése és elpusztítása. Ha az immunrendszer nem azonosítja ezeket a rossz sejteke, vagy elmulasztja azok elpusztítását, abban az esetben alakulhat ki rákos sejtek a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy a rák valójában egy immunzavarból fakadó betegség. Ha az immunrendszer tökéletesen működik, a rák kialakulásának semmi esélye nincs. A rákos elváltozást a szervezetnek sejtről-sejtre kell elpusztítania. De rendszerhiba sajnos néha előfordul.

 

Három fontos tény van, melyet ismernünk kell:
  1. Van néhány dolog, amely növeli a sejtosztódáskor bekövetkező hibákat: kémiai, rákkeltő anyagok, néhány vírus, de talán a legfontosabb az életkor. Az életkor az, ami a legnagyobb probléma a sejtmegújulásban. Talán kevesebb mint 1000 sejtmegújulás történik meg a 100 millióból. Mire elérjük a 60 éves kort, már több mint 100000 sejt nem újul meg nap, mint nap. Ebből következően a rák sokkal gyakoribb a 60 évesek körében, mint a 10 éves korosztályban.
  2. A másik fontos dolog, aminek meg kell valósulnia, hogy az immunrendszer felismerje a torz sejteket kialakulásuk során. Azon a ponton, amikor a kezdeti hiba történik, az immunrendszernek még viszonylag könnyű a rossz sejteket felismernie. De ha már a rossz sejt elszabadul és osztódik, a harmadik lépésnek kell bekövetkeznie.
  3. Legtöbbször a szervezet legyőzi a daganatot annak első pár napjában/hetében/hónapjában. De esetenként a daganat kikerüli a szervezet észlelését és növekedni kezd, egészen addig, amíg elég nagy nem lesz ahhoz, hogy mi magunk is észrevegyük és orvoshoz forduljunk.

Addig az időpontig, ahol a daganat már elég nagy ahhoz, hogy észlelni lehessen, igen hosszú időnek (akár 10 évnek is) el kell telnie. De mire elég nagy ahhoz, hogy felismerhető legyen, már több százmillió sejtből áll. Ezen a ponton az immunrendszernek már igencsak nehéz védekeznie a tumor ellen.

A rákkezelés lényege, egyik oldalon a rákos sejtek kivágása, égetése, mérgezése történik sebészi terápia, sugárterápia, ill. kemoterápia formájában, míg a másik oldalon az egészséges sejtek támogatása szükséges. De azt se felejtsük el, hogy ezen módszerek mindegyike gyengíti az immunrendszerünket! Ennek ellenére a sebészet, a kemoterápia, sugárkezelés a legjobb daganat ellenes módszer, ami jelenlegi tudásunk szerint létezik. Viszont ezen módszerek mindegyike csupán tüneti terápiának tekinthető, hiszen csak a daganatot, mint tünetet szüntetik meg ideális esetben, annak kialakulási okára nincsenek hatással!

 

Adjuváns immuntámogatás

Jelenleg a világban a leghasználtabb immuntámogató készítmények a poliszacharid tartalmú immunstimulálók. Ezek azon hatóanyagai például a gyógygombáknak, amelyek az immunstimuláló hatásúak. A természetes poliszacharidok képesek az egészséges sejteket antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédeni, míg a rákos sejtek elpusztítását azzal is elősegíthetik, hogy bizonyos immunsejtek célzott, rákellenes szabadgyök-képző hatását serkentik. Rendkívüli rákellenes hatásukat az is fokozza, hogy képesek a rákos sejtek vérellátásának gátlására is. Ez a viszonylag új felismerés segíthet a rákbetegek túlélését elősegítő és életminőségét javító módszerek kidolgozásában.

 

A leghatékonyabb immuntámogató gyógygombáink a következők:
  1. Ganoderma lucidum (reischi, pecsétviaszgomba): fő poliszacharidjai a különböző béta-glükánok,
  2. Shiitake gomba (Lentinula edodes): fő poliszacharidja a lentinan,
  3. Maitake gomba (Grifola frondosa): fő poliszacharidja a Maitake D-frakció,
  4. Lepketapló gomba (Tramates versicolor): fő hatóanyaga a PSK (crestin),
  5. Mandula gomba (Agaricus blazei Murill): fő hatóanyagai a béta-glükánok.

A megszokott onkológiai kezeléssel együtt alkalmazott immunrendszer kiegészítő terápia használatának lényege a következő: mivel a rák valódi oka, amely az immunrendszer helytelen működése, a daganat sebészileg történő eltávolításával, vagy a kemoterápiás kezeléssel történő elpusztításával a daganat kialakulásának oka nincs megszüntetve. A rossz működés első helyen felelős a rákos sejtek szaporodásáért. A kemoterápia, a sugárkezelés, vagy a rákos elváltozások eltávolítása – bár mind hasznos módszerek – de végül nem megfelelőek az immunrendszer hatékonyságának növelésére. A megszokott rákkezelési módszerek alkalmazását követően a rák kiújulási aránya olyan magas. Ez azért van, mert tudjuk, hogy a rák visszatérhet a következő 5 évben. Miért? Mivel ugyanazon ok, amely lehetővé tette első körben a rák kialakulását, az összes ismert onkológiai kezelés után is jelen van a szervezetben.

A legtöbb ember nem fogja megváltoztatni étkezési szokásait, éppúgy ahogy a stressz szintjét sem áthelyezni, vagy akár kevesebb kémiai anyaggal szennyezni a talajt és a vizeket. A rák elkerülésének érdekében muszáj számos lépést megtennünk. Táplálkozzunk helyesen, ne dohányozzunk, igyunk sok tiszta vizet. Ezek csak logikus, józan lépések, amiket megtehetünk, hogy csökkentsük a rák kiújulásának valószínűségét. Az immunrendszerünk erősítésével pedig komoly lépéseket tehetünk a daganatos betegség újbóli megjelenésének elkerülésére.

Ha gyógygomba eredetű poliszachidokat választunk immunrendzserünk támogatására, nagyon fontos tudnunk, hogy kizárólag megbízható forrásból származó, BIO minősítéssel rendelkező, analitikailag bevizsgált gyógygombát válasszunk, ui. a gyógygombák a világ egyik legérzékenyebb növényei, melyek képesek magukba szívni környezetünkből az összes káros anyagot (pl. kadmiumot, ólmot).

A gyógygombák nem gyógyszerek, nem helyettesítik az orvosi terápiákat, de hasznosan kiegészíthetik táplálkozásunkat!

 

BIO minősített gyógygomba termékeink:

https://gombakiraly.hu/termekkategoria/bio-gomba-termekek/