TOP 10 Reishi termék Amerikában!

Az https://onlinestrength.com honlap kielemezte az Amerikai Egyesült Államokban kapható legkelendőbb Reishi (azaz Ganoderma lucidum, magyarul pecsétviaszgomba) tartalmú étrend-kiegészítőket egy csomó szempont alapján, hogy melyik reishi készítmény is tekinthető a legjobbnak az USA-ban.

Az elemzésben kulcsfontosságú szempontok voltak, hogy az adott termékeknek mekkora a Ganoderma lucidum tartalma, mennyi töltőanyagot, kötőanyagot, tartósítószert és mesterséges összetevőt tartalmaznak, organikus körülmények között termesztik-e őket, használnak-e GMO technológiát az előállításuk során, azaz génmanipulált anyagokat tartalmaznak-e, vagy sem.

 

Nézzük a TOP 10 listát, hogyan is alakult az amerikai reishi termékek sorrendje:
  1. New Chapter LifeShield Reishi: 1000 mg/kapszula, organikus és GMO mentes, töltőanyagokat nem tartalmaz.
  2. Host Defense Reishi: 1000 mg/kapszula, organikus és GMO mentes, töltőanyagokat nem tartalmaz.
  3. Solary Reishi Mushroom: 600 mg/kapszula, töltőanyagokat nem tartalmaz.
  4. Aloha Medicinals Pure Red Reishi: 500 mg/kapszula, organikus, GMO mentes, töltőanyagokat nem tartalmaz.
  5. Nature’s Answer Reishi: 1000 mg/kapsz.
  6. Life Extension Reishi Extract: 1130 mg/kapsz.
  7. Planetary Herbals Reishi Mushroom: 920 mg/kapsz.
  8. Puritans’s Pride Reishi Mushroom: 1000 mg/kapszula, viszont tartósítószert tartalmaz.
  9. Nature Way Reishi: 1000 mg/kapsz., organikus és GMO mentes.
  10. Swanson Premium Reishi Mushroom: 1200 mg/kapszula, viszont sok kötőanyagot, töltőanyagot és tartósítószert tartalmaz.

 

Mint látható, az első négy helyen végzett Ganoderma lucidumot tartalmazó amerikai termékek mindegyike organikus körülmények között termesztett, GMO (genetikailag módosított anyag) mentes, és töltőanyagoktól mentes termék, csupán a bennük lévő hatóanyagok mennyisége különböző.

 

Ez a TOP lista az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazott Ganoderma lucidumot tartalmazó termékekről szól, viszont örömmel vennénk, ha egyszer a hazai piacon kapható, magyar származású ganoderma termékeket is értékelnék, sokat segíthetne a különböző gyógygomba termesztők megítélésében, hisz tudjuk vannak minőségbeli különbségek, ui. nem mindegy, hogy adott gyógygomba termék mennyire tiszta, milyen a valódi hatóanyag tartalma.

Hazánkban eddig egyetlen termesztő hozta nyilvánosságra ganoderma gombájának analitikai adatait, ő nem más, mint Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi biogazda. Az ő gombája biztos előkelő helyen szerepelne egy hazai TOP listán, hisz nagyon tiszta és beltartalomban hihetetlen gazdag BIO ganoderma az övé, mely adalékoktól, töltőanyagoktól, tartósítószertől és GMO-tól is garantáltan mentes.