A ganoderma gomba egyik leghatékonyabb formája a belőle készített tea. Nézzük sorban hogyan érdemes ganodermás teát készíteni, hogy ne csökkenjen a gomba hatóanyag tartalma és ezáltal a hatása. Fontos tudni, hogy a ganodermás teát mindig üvegedényben célszerű elkészíteni, hogy az antioxidáns hatása ne károsodjon.
Nézzük lépésről lépésre hogyan is kell ganodermás teát készíteni? Gyöngyösi Sándor készíti el ezt a nagyon egészségbarát, finom teát!
Bio ganoderma őrlemény esetén az őrölés miatt már jobban hozzáférhetők a gomba értékes anyagai, mint ha csak egyszerűen összedarabolt gombát használnánk, ezért a ganodermás tea elkészítéséhez az őrleményt javasoljuk.
Fontos tudni, hogy a ganoderma tea kúra elején a méregtelenítés tüneteit észlelhetjük magunkon, mint például enyhe emésztési panaszok, enyhe szédülés, érzékenyebb csontok, esetleg bőrkiütések, de ezek a tünetek csak átmenetiek. Ezek az enyhe tünetek a szervezetünkbe lerakódott toxikus vegyületek kiürülése miatt jelentkezhetnek. De ezek csupán azt jelzik felénk, hogy a ganoderma működik. Ezek a méregtelenítési tünetek általában a ganoderma folyamatos használata esetén néhány napon belül megszűnnek.
Szintén fontos még tudni, hogy a ganoderma tea hatékonyságát napi 500-1000 mg C-vitamin bevitelével tovább növelhetjük.