Miért a BioBran a világ vezető immunmodulánsa?

A BioBran MGN-3 világ viszonylatban is elismert, tudományosan is bizonyított hatékonysággal rendelkező, természetes eredetű étrend-kiegészítő, amely jelentős javulást tud létrehozni az immunrendszer működésében. Egyesek szerint a világ vezető immunmodulánsa, mely különösen nagy segítség jelenthet azoknak, akik kemoterápiában részesülnek, hisz a kettő együttesen kitűnően kiegészíti egymást.

A BioBran MGN-3-t a Daiwa Pharmaceutical fejlesztette ki Tokióban, miután ismertté vált, hogy a poliszacharidok erősítik az immunrendszert. Ez a gyógyszeripari vállalat elkötelezetten keresi a természetes megoldásokat, s az általuk kifejlesztett, shiitake gomba kivonatát is tartalmazó BioBran, azóta már klinikailag is bizonyította immunrendszer erősítő hatását. Ez egy nagyon fontos fejlesztés, hisz a hagyományos onkológiai kezelés középpontjában a rákos sejtek elpusztítása áll, s az onkológusok nem igazából foglalkoznak az immunrendszer általános erősítésével, pedig ez önmagában is része a rák elleni küzdelemnek.

Az emberi szervezetet nap mint nap érik külső “támadások”, melyek ellen védekezni kényszerül. Ilyen támadásokat okozhatnak a vírusok, a baktériumok, egyéb mikrobák, de ide tartoznak a rákos sejtek okozta “támadások” is. Az immunrendszer egy kollektív hadseregnek tekinthető, mely trilliónyi fehérvérsejtből, csontvelőből, antitestekből és a csecsemőmirigyből tevődik össze. Együttes munka eredményeként ezek azonosítják, majd elpusztítják a külső betolakodókat.

Az immunrendszer bázisát a limfociták alkotják, amelyek közé tartoznak a T-sejtek, B-sejtek és az NK-sejtek (natural killer= természetes ölő sejt). Ezek a sejtek képesek azonosítani és elpusztítani szinte minden behatolót, illetve a behatolókkal fertőzött sejtet a szervezetünkben. Az NK sejtek különösen fontosak, mivel  többé-kevésbé függetlenül képesek dolgozni, anélkül, hogy speciális utasítást adna az immunrendszer számukra, hogy felismerjék és elpusztítsák a sok fajta rákos sejtet. Ezért ezek alkotják a szervezet első védelmi vonalát a rák ellen.

Amikor az immunrendszer valami miatt nem képes védelmi feladatainak ellátására (például a kemoterápia ideje alatt), az tovább rontja az immunrendszer működését.

Hogyan működik a BioBran MGN-3?

A BioBran a vérben képes növelni a T- sejtek (200%-al) és B-sejtek (250%-al), valamint kifejezetten az NK-sejtek számát (300%-al). Az NK-sejtek száma különösen lényeges, hisz az NK-sejtek specifikusan képesek a keringő daganatos sejteket elkapni és kiiktatni a keringésből. Az eddigi tudományos vizsgálatok már egyértelműen bebizonyították, hogy az NK sejtek száma kifejezetten alacsony a daganatos betegségben szenvedőknél. Az NK-sejtek számát csökkenti például a sugárterápia és a kemoterápia is, ezért nagyon fontos ezen terápiák alatt az NK-sejtek növelése. BioBran MGN-3 nem okoz mellékhatásokat, ami szokatlan olyan szernél, mely képes fokozni az immunrendszer működését. Éppen ezért alkalmazásának egyetlen ellenjavallatát csupán az immunszupresszív kezelés képezi.

Számos tudományos folyóiratokban megjelent humán vizsgálati eredmény bizonyítja e termék hatékonyságát és biztonságosságát, ami természetes alapanyagú termékeknél világviszonylatban is egyedülálló.

Milyen humán vizsgálati eredmények bizonyítják hatékonyságát?

1. Emlőrák

Az emlőrákos betegek körében végzett klinikai vizsgálati eredményt 2013. februárjában publikálták a szerzők a The Professional Medical Journal nevű neves szaklapban.  50 emlőrákos beteget osztottak be random módon két csoportba. A vizsgálat kezdetekor nem alkalmaztak kemo- vagy egyéb terápiát, a betegek normál máj- és vesefunkcióval rendelkeztek.

  • „A” csoportba tartozó betegeknek 3 gramm/nap dózisban Biobran MGN-3-at adtak egy héttel a kemoterápia előtt és egy héttel a kemoterápia után.
  • „B” csoportba tartozó betegek csak kemoterápiás kezelésben részesültek.

A betegek összesen 6 ciklus kemoterápiás kezelést kaptak. A vizsgálat ideje alatt a betegek nem szedtek multivitaminokat vagy egyéb táplálék-kiegészítőket. A kemoterápia által kiváltott mellékhatásokat (fáradékonyság, anorexia, hányás, hajhullás) minden ciklus kezdete előtt kérdőív segítségével mérték fel. Az egyes ciklusok előtt a betegek testsúlyát is lemérték, a testsúlygyarapodás, illetve –csökkenés megállapítása érdekében. Közvetlenül a kemoterápia előtt, majd utána egy héttel megvizsgálták a betegek fehérvérsejtszámát is, teljes vérkép segítségével.

A vizsgálat során megállapították, hogy a BioBrant kapó betegeknél jóval kevesebb mellékhatás jelentkezett a kemotápia folyamán, így

  • étvágytalanság, fáradékonyság a kemoterápiás csoportban 88%, míg a BioBranos csoportban csak 20%-ban,
  • hányinger, hányás a kemoterápiás csoportban 100%-ban, míg a BioBranos csoportban csak 40%-ban,
  • hajhullás a kemoterápiás csoportban 100%-ban, míg a BioBranos csoportban csak 28%-ban,
  • testsúlynövekedés a kemoterápiás csoportban nem történt, míg a BioBranos csoportban 64%-ban,
  • testsúlycsökkenés a kemoterápiás csoportban 84%-ban, míg a BioBranos csoportban nem következett be.

A vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy a Biobran MGN-3 képes a kemoterápiás kezelés borzalmas mellékhatásainak a csökkentésére, a betegek életminőségének javítására a terápia folyamán, valamint a felépülési időszakban egyaránt.

(A vizsgálatról készült angol nyelvű tudományos közleményt itt olvashatja: https://www.theprofesional.com/article/2013/vol-20-no-1/003%20Prof-1978.pdf)

2. Irritabilis bélszindróma

IBSA 2014-ben publikált japán vizsgálatba 40 beteg került bevonásra – kivizsgáláson átesett és irritabilis bél szindróma diagnózisával rendelkező betegek-, és véletlenszerűen két csoportba osztották őket:

  • BioBran csoport (20 fő): naponta 2 x 1000 mg BioBrant,
  • Placebo csoport (20 fő): naponta 2x hasonló mennyiségű placebot (hatás nélküli anyag) kapott 4 héten át.

A betegeknél a kiinduláskor,  illetve a terápia végén összehasonlították tüneteiket, valamint több labor paraméterüket, mint például a CPR értéküket (C-reaktív protein, ami egy olyan labor paraméter, mely a szervezetben zajló gyulladást jelzi számunkra), NK-sejtek aktivitását (természetes ölősejt aktivitás, mely az immunrendszer működésére utal).

Eredmények:

  • A BioBrant szedő csoportban a betegek tünetei (hasi diszkomfort érzet, hasmenés, székrekedés, hasi fájdalom, reflux) összességében 63,2%-ban csökkentek, míg a placebo csoportban csupán 30%-os csökkenést okozott az alkalmazott terápia.
  • A BioBrant szedő csoportban a CRP értékek is szignifikánsan nagyobb mértékben csökkentek. Ez a labor eredmény jelzi számunkra, hogy a gyulladás csökkent a betegek szervezetében.
  • A BioBrant szedő csoportban az NK-sejtek (natural killer sejtek= természetes ölősejtek) aktivitása szignifikáns mértékben megemelkedett, mely az immunrendszer erősödésére utal.
  • A vizsgálattal tehát sikerült igazolni, hogy a BioBran terápia hatására az irritabilis bél szindróma tünetei szignifikáns mértékben enyhültek.

(A vizsgálatról készült angol nyelvű tudományos közleményt itt olvashatja: https://www.hindawi.com/journals/ecam/2014/828137/)

3. Májrák

BiobranA cikk az Anticancer Research 2010. decemberi számában jelent meg, készült a Charles Drew University of Medicine and Science, Department of Otolaryngology (Los Angeles, USA). Összesen 68  hepatocelluláris carcinomás (májrákos) beteget válogattak be a vizsgálatba. A betegek randomizált módon két csoportba osztották számítógép által generált módon úgy, hogy sem a betegek, sem a vizsgálók nem tudták, ki melyik csoportba került (kettős vak vizsgálat).

  • 30 beteg: csak IT (hagyományos orvosi intervenciós terápia)
  • 38 beteg: IT + 1 g Biobran MGN-3 

Az 1 g (1000 mg) Biobran MGN-3-t (Daiwa Pharmaceuticals Co. Ltd., Tokyo, Japán) 12 hónapon át fogyasztották a csoport tagjai, étkezés utáni bevétellel.

A vizsgálat összesített eredményei azt mutatták, hogy a hozzáadott Biobran MGN-3

  • javítja a daganatellenes hatást, mert a tumorméret a BioBrant szedők körében csökkent, ellentétben a másik csoportnál tapasztaltakkal, valamint
  • jótékony hatást fejt ki a betegség végső kimenetele szempontjából is, hisz a két éves túlélési arány a BioBran szedő csoportban 35%-nak bizonyult, a kontroll csoport tagjainál tapasztalható 6,7% -al szemben.

(A vizsgálatról készült angol nyelvű tudományos közleményt itt olvashatja: https://ar.iiarjournals.org/content/30/12/5145.long)

Egy magyar kutató Dr. Hajtó Tibor is publikát egy BioBrannak kapcsolatos vizsgálati eredményt 2013-banJournal of Cancer Research Updates-ben, mely szintén májrákban szenvedő betegeknél vizsgálta a termék hatékonyságát.

4. Myeloma multiplex

myeloma-multiplex-biobran-2013-10-03Cancer Immunol Immunother 2013 márciusi számában publikált közlemény szerint a BioBran (MGN-3) jótékony hatásúnak bizonyult 48 myeloma multiplexben szenvedő betegnél végzett vizsgálatban.

Az eredmények azt mutatták, hogy egyértelműen nőtt a NK -sejtek aktivitás a BioBran (MGN-3) kezelésben részesülő betegek körében a placebo csoporthoz képest.

(A vizsgálatról készült angol nyelvű tudományos közleményt itt olvashatja: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22941038)

BioBran dozírozása

A BioBran dózírozásával kapcsolatban is megjelent egy vizsgálati eredmény (7), mely egyértelműen jelzi számunkra, hogy a kezelés első hónapja a kritikus, ekkor minden képen megéri emelt adagban (átlagos felnőtt esetében 2000 mg/nap) alkalmazni, a második hónaptól elég a napi 1000 mg-os dózis adása. További információ: http://gombakiraly.hu/biobran-dozirozasa/

Természetesen az ára is ennek megfelelő a BioBrannak, de legalább tudjuk, hogy mit kapunk a pénzünkért!

Figyelem! A cikk kizárólag tájékoztatási célt szolgált, nemzetközi szaklapokban publikált vizsgálati eredményekről szólnak. A benne lévő információk önmagukban nem alkalmasak betegségek kezelésére, megelőzésére.

Források: 

  1. https://www.theprofesional.com/article/2013/vol-20-no-1/003%20Prof-1978.pdf
  2. https://www.theprofesional.com/article/2013/vol-20-no-1/003%20Prof-1978.pdf
  3. https://www.hindawi.com/journals/ecam/2014/828137/
  4. https://ar.iiarjournals.org/content/30/12/5145.long
  5. https://vitaldepo.eu/teljes-remisszio-a-termeszet-segitsegevel
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22941038
  7. https://daiwa-pharm.com/english/product/biobran_pop01.html

BioBran megrendelhető:

BioBran® 1000 mg porkészítmény (30x)

SZERETNE ÉRTESÜLNI A GYÓGYGOMBÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFRISSEBB KUTATÁSOK EREDMÉNYEIRŐL?

Itt iratkozhat fel a hírlevelünkre:
[wysija_form id=”3″]