Legyen Gyöngyösi Sándor “Az ÉV agrárembere”!

Mint azt a latin idézet is mondja: “Az alkotót az alkotása dicséri.” Persze nem lenne ember az ember, ha nem vágyna mások dicséretére, elismerésére. Ilyen jellegű elismerés létrehozására teszünk kísérletet akkor, amikor megpróbáljuk díjazni az év agráremberét. Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál – olvasható “Az ÉV agrárembere” portálján. A Gombakirály Webáruház egyik vezető terméke, a bioganoderma, az egyik jelölt, Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi biogazdálkodó kitartó munkájának gyümölcse. Magas bel tartalmi értékű és kiváló minőségű ganoderma gomba őrleményével már sok embernek segített. Sándor célja a bio gyógygomba tartalmú termékek minél szélesebb körben való megismertetése, illetve az egészségtudatos magatartás fontosságának hirdetése: ne szennyezzük se a környezetünket, se a testünket.

 

Gyöngyösi Sándor életfilozófiája: “Az életnek az a nagy értelme, amikor valakin tudunk segíteni, ha csak egy emberen tudtam segíteni, akkor már megérte az egész!”

 

Gazdasága önerőből családi vállalkozásként fejlődik. Sándor 80 darab ötliteres befőttesüveggel kezdte a kísérletezést, és a piac visszaigazolta döntését: a gyógygombáit örömmel használják az emberek. A bevételt visszaforgatta, így lépésről lépésre növekedett vállalkozása. Támogatta ezt az a folyamat is, hogy egyre többen ismerték meg és keresték a rendkívül értékes, bizonyítottan gyógyhatású pecsétviaszgombát. Ez a gomba rősíti az idegrendszeri funkciókat, az immunrendszert, mérsékli a magas vérnyomást, vírusellenes hatással is bír. Így növekedett mostanra 25 ezerre az üvegek száma, amiben a közel-keleti országokban már törzskönyvezett gyógyszerek alapanyagaként használt pecsétviaszgombák, közismertebb nevén ganoderma nő. A gyógygombák királyának titkát ma is féltve őrzik Kínában, ennek ellenére egy olyan egyedülálló technológiát sikerült kidolgoznia, mellyel jelentősen lerövidíthető a gomba termesztési ideje. Ráadásul Sándor mindezt bio körülmények között valósította meg. A ganoderma biotermesztésének megvalósítása csupán az első lépés azon az úton, melyet Sándor megálmodott.