A daganatos betegnek sem mindegy, hogy milyen az élet!

A BioBran a japán Daiwa Gyógyszergyár kiváló, természetes alapanyagokat tartalmazó, klinikailag is igazolt hatékonysággal rendelkező védjegyzett terméke. A termék MGN-3 Arabinoxylant tartalmaz, mely 100%-ban természetes anyag. A most ismertetésre kerülő vizsgálat 205 előrehaladott stádiumban lévő daganatos beteg bevonásával történt, akik közül 152 beteg jutott el a vizsgálat végéig. A 152 beteg közül 96 beteg a BioBran-t szedő csoportban, míg 56 beteg a kontroll csoportban volt. Nézzük a részleteket!

  • Kontroll csoport: konvencionális alternatív terápiában és a hagyományos kemoterápiában részesült.
  • Biobran csoport: 1 g (1000 mg) Biobrant kapott minden étkezés után, 18 hónapon át, a kontroll csoport terápiája mellett.

Mindkét csoportban a természetes ölősejtek (NK sejtek) aktivitását mérték a megfigyelési időszak alatt, és a betegek túlélési arányát, valamint életminőségét is vizsgálták.

A betegek életminőségének változását egy 0-4 pontos skálán értékelték a terápia alatt és a megfigyelési időszak végén

  • fájdalom (pain),
  • fáradtság (fatigue),
  • hányinger (nausea),
  • étvágy (appetite) vonatkozásában.

Eredmények

A 205 beteg közül 53 beteg a kontroll csoportból nem tudta folytatni a hagyományos alternatív terápiát, és kiesett, így végül 152 beteg (56 beteg a kontroll csoportban, és 96 a BioBran csoport) vett részt az elemzésben.

A túlélési arányokat is nézték a megfigyelési időszak végén:

  • a kontroll csoportban ez 35,8% ,
  • míg a Biobran csoportban 54,2% volt.

Ez azt jelenti, hogy 50%-kal magasabb túlélési arány volt a BioBran csoportban, mint a kontroll csoportban. Azt is kimutatták, hogy a magasabb túlélési arányhoz magasabb NK-sejt aktivitás társul (1. táblázat).

Megerősítést nyert, hogy a Biobrant szedő betegek életminősége sokat javult a vizsgálat kezdetéhez képest, a kontroll-csoporttal szemben. Kifejezetten figyelemre méltó javulást tapasztaltak a Biobranos csoportban az étvágy vonatkozásában (2. táblázat).

Összegzés

Ebből a vizsgálati eredményből is látható, hogy a Biobran eredményesen használható a daganatos betegek életminőségének javítására, valamint az NK (natural killer, azaz természetes ölősejtek) aktivitásának fokozására.

Forrás: http://www.ipraxic.org