Mekkora dózisban érdemes használni a BioBrant?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mekkora dózisban használjuk a BioBrant – ez derült ki a japán gyógyszercég BioBrannal végzett, dózis meghatározó vizsgálati eredményéből. A japán Daiwa gyógyszercég dózis meghatározó vizsgálata 24 egészséges humán önkéntes részvételével zajlott, akiket 3 csoportba osztottak, csoportonként 8-8 fővel. Mindhárom csoport tagjai 2 hónapon át szedték a BioBrant, de csoportonként különböző mennyiségben. A vizsgálat folyamán a betegek testsúlyának figyelembe vételével állapították meg a BioBran pontos dózisát.

  • az I. csoport: 15 mg / testtömeg kg (kb. 1000 mg),
  • a II. csoport: 30 mg / testtömeg kg (kb. 2000 mg),
  • a II. csoport: 45 mg / testtömeg kg (kb. 3000mg) BioBrant kapott naponta 2 hónapon át, s folyamatosan mérték az NK-sejtekre, azaz a természetes ölősejtekre kifejtett hatását.

biobran_pop01e

Az ábra a BioBran terápia folyamán az NK-sejtek, azaz a természetes ölő sejtek aktivitását mutatja az idő függvényében.

Mint ahogy az ábrán is látható, a BioBran 2 hónapos kezelés után eléri a maximális aktivitását, azaz 10%-ról 80%-ra képes növelni az NK-sejtek aktivitását!

  • Az első két hónapban nagyon fontos a megfelelő dózis kiválasztása, ha az időfaktor nagyon sürget bennünket, ui. a nagyobb dózis alkalmazása esetében az Nk-sejtek aktivitása is nagyobb mértékben növekszik.
  • A 30 mg/testsúlykilogram-os dózissal 1 hetes kezeléssel már 40%-ra növekedhet a természetes ölősejtek aktivitása, ellentétben a 15 mg/tskg-os adag által az első héten elért minimális, néhány %-os növekedéshez képest.
  • A 2 hónapos kezelés befejezése után, az NK sejt aktivitás szintje minden csoportban fokozatosan visszatért a kiindulási értékre.
  • A vizsgálatból az is kiderült, hogy a BioBran dózisának 45 mg/tskg-ra növelésének maximum az első hónapban lehet értelme, de a hazai árakat figyelembe véve nem biztos, hogy ez ár/érték arányban jelent annyi hasznot, mint amennyivel drágább ekkora mennyiség használata.

Ezen vizsgálati eredmény alapján a következő dozírozást javasolható a BioBrant választó betegeknek:

  • 1-2 hónapban : 30 mg/tskg
  • 3. hónaptól: 15 mg/tskg.

Mit jelent ez a különböző testsúlyú betegek esetében?

BioBran javasolható adagja 60kg 70kg 80kg 90kg
1-2. hónapban: 30 mg/tskg 1800mg 2100mg 2400mg 2700mg
3. hónaptól: 15 mg/tskg 900mg 1050mg 1200mg 1350mg

A BioBran két féle kiszerelési formában került forgalomba hazánkban: 250 mg/tabletta és 1000mg/tasak kapható. Ez utóbbi 30db-os és 105db-os kiszerelésben is elérhető.

A tabletta és a por hatékonysága teljes mértékben megegyezik a Daiwa Gyógyszergyár összehasonlító vizsgálatai alapján. Sőt a mg-ra vetített áruk is hasonló. Ez alapján akár kombinálva is használható a kettő együtt a pontosabb dózírozás biztosítására.

Mivel a BioBran egy teljesen bevizsgált, igazolt hatékonysággal rendelkező, nemzetközi szinten is kiemelkedő immunrendszer moduláló készítmény, így nem tartozik a legolcsóbb terápiák közé. Éppen ezért különösen nagy jelentősége van a pontos dózis alkalmazásának.

Ezen vizsgálati eredmények alapján a testsúly figyelembe vételével egyénre szabottan tudjuk meghatározni a szükséges leghatékonyabb mennyiséget a betegek számára.

Szerző: Dr. Dóda Ildikó

BioBran rendelés: https://gombakiraly.hu/termekkategoria/biobran/