BioBran kérdezz-felelek

Ebben az összeállításunkban azokat a kérdéseket válaszoljuk meg, melyeket leggyakrabban tesznek fel nekünk kedves vásárlóink a BioBran nevű étrend-kiegészítő termékkel kapcsolatban. Természetesen, ha marad olyan kérdés, melyre nem tudják a választ és itt sem találják, hívjanak vagy írjanak nekünk nyugodtan és igyekszünk megválaszolni kérdéseiket.

Van-e hatékonyságbeli különbség a BioBran tabletta és a por között?

Nincs különbség a két féle készítmény hatékonysága között, tehát 4 tabletta (250 mg/tabletta) BioBran teljesen egyenértékű egy tasak por formátumú BioBrannal: egyaránt 1000 mg hatóanyagot tartalmaznak.

Mennyi a BioBran ideális dózisa?

500 mg/naptól (fél tasak vagy 2 tabletta) egészen 3000 mg/napig (3 tasak vagy 12 tabletta) dózisban is használhatjuk a készítményt. Melyik dózist mikor alkalmazzuk?

  • immunrendszer általános védelmére és a betegségek megelőzésére: napi 500 mg
  • komoly immundeficienciák vagy gyorsabb felépülés szükségessége esetén: napi 1000 mg
  • nagyon súlyos immundeficienciák (pl. a daganatos betegség) esetén: napi 2-3000 mg 2 hónapon át, majd fenntartó adagként napi 1000 mg (4 tabletta vagy 1 zacskó por) 3-6 hónapig.
Mi történik, ha abbahagyom a BioBran terápiát?

A BioBran kb. 2 hónap alatt éri el maximális hatását. Ha ezt követően bármikor befejezi a szedését, az immunrendszer működése körülbelül 1 hónap alatt visszaesik az eredeti meggyengült szintjére, ha a folyamatos immunszuppresszív tényezők, mint pl. a betegség, a rossz táplálkozás, a stressz stb. továbbra is fennállnak. Célszerű addig szedni a BioBrant, amíg a szervezete ki van téve az előbb felsorolt tényezőknek. Tehát nagyon fontos az egészséges és stressz mentes életmód kialakítása.

Kemoterápia vagy sugárterápia alatt szedhető-e a készítmény?

Igen, az eddigi klinikai vizsgálatok alapján a kemoterápia okozta mellékhatások csökkenésére vagy enyhülésére is lehet számítani. Érdemes már a kezelés megkezdése előtt elkezdeni a használatát. A kezelések alatt magasabb dózisú BioBran használata javasolt (2000-3000 mg/nap). Olvassa el az erről szóló klinikai vizsgálat eredményét: http://gombakiraly.hu/a-biobran-csokkenti-a-kemoterapia-mellekhatasait/

Meggyógyulok-e ha használom a BioBrant?

A BioBran nem gyógyszer, hanem étrend-kiegészítő, így gyógyító hatással nem rendelkezik. A klinikai vizsgálatokkal igazolt az immunmoduláló hatása van (Natural killer sejtek, azaz a természetes ölősejtek aktivitását növeli), ezért betegségek esetében a hagyományos orvosi terápiák mellett a szervezet immunrendszerének erősítésére használható. Erős immunrendszer mellett könnyebb és gyorsabb a gyógyulás!

Gyermekeknek adható-e a BioBran?

BioBran biztonságosan és sikeresen alkalmazható gyermekek számára. Az adagokat általában csökkenteni kell a testsúlynak megfelelően. Így például egy 20 kg-os gyermeknek a felnőtt dózis 1/3-a vagy 1/4-e adható.

Terhesség esetén használható-e a készítmény?

A Gyártó cégnek, a Daiwa Pharmaceuticalnak az a véleménye, hogy addig, amíg nincs kiterjedt klinikai vizsgálat a BioBran terhesség ideje alatti biztonságos használatáról, nem támogatja készítményének a terhesség ideje alatti alkalmazását annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel semmilyen problémát nem okozna.

Házi kedvenceinknek adhatunk-e BioBrant?

Nagyon sokan használják kisállatoknál is a BioBrant, amennyiben az immunrendszer gyengesége áll fent náluk. Ilyen esetben a 15 mg/kg/nap adagot érdemes adni.