Ganoderma, a gyógygombák királya!

A Ganoderma gyógygomba (pecsétviaszgomba, reishi, ganoderma lucidum, ling zhi) az egyik legismertebb és legnépszerűbb gyógygomba világszerte. A tradicionális keleti medicina (főleg Japán és Kína) kb. 4000 éve alkalmazza egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt. A kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű gyógynövényként tekintenek a Ganodermára. Ez az úgynevezett „első gyógyszer”, amely még hosszútávon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét és segít abban, hogy megőrizzük egészségünket és hosszú életet élhessünk.

A legtöbb betegséget a test működésének felborult egyensúlya okozza, a méreganyagok felhalmozódásának következtében. A Ganoderma jótékony hatása, hogy “orvosi ellenőrzést” végez a szervezetünkben és megtalálja a bujkáló betegségeinket. Ezt követően eltávolítja a méreganyagokat, hogy a test a saját természetes immunrendszerével hatásosan gyógyítani tudjon.

A Ganoderma legalapvetőbb hatásai a kínaiak szerint:

• daganatellenes, tumorgyógyító hatás,
• vértisztító hatás,
• a méreganyagokat eltávolítja,
• ösztönzi a vesét,
• megvédi a májat,
• megerősíti a szívet és
• megtisztítja a vastagbelet.

Ezen hatásai a Ganodermának lehet, hogy nincsenek bizonyítva placebo kontrollált kettős vak vizsgálatokkal, viszont a vele szerzett tapasztalatok a kínai gyógyításban több ezer évre nyúlnak vissza, és a tudományos irodalomban sok cikk szól róluk.

Tudományos vizsgálatok a Ganoderma lucidum gyógygombával

1, Rák és immunrendszer

A Ganoderma  kivonatot az alternatív medicina képviselői gyakran alkalmazzák rákos és AIDS-es betegek immunrendszerének támogatására. Egy 2003-as tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a Ganoderma kivonat folyamatos fogyasztása 12 hét után képes megemelni a T-sejtek szintjét (34 előrehaladott rákos beteg bevonásával készült tanulmány), melyek fontos szerepet töltenek be a szervezet védekező mechanizmusaiban. Laboratóriumi vizsgálatok során a Ganoderma gyógygomba és zöld tea kivonat együttesen lassította a mellrák sejtek osztódását.

2, Antioxidáns tulajdonság

Több kisebb tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a reishi kivonat növeli a szervezet antioxidáns szintjét, így hatékonyabban tud fellépni a benne keletkező káros szabad gyökökkel szemben, melyek az öregedésért és több súlyos betegség kialakulásáért felelősek.

3, Húgyúti panaszok enyhítése

Egy 2008-as tanulmány 88 húgyúti panaszokban szenvedő férfi bevonásával megállapította, hogy a Ganoderma kivonat képes szignifikánsan csökkenteni a tüneteket a placebo csoporthoz képest.

Figyelem! Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi szolgáltatásokat! A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékeinkre.