A keleten évezredek óta alkalmazott gyógyhatású gombáknak hazánkban még nincs igazi kultúrája, amit érdemes mielőbb megteremteni. Főleg akkor, ha Magyarországon saját gazdálkodásból származó gombákat olyan kiváló minőségben lehet előállítani, mint amit a liofilizálás jelent. A fagyasztva szárítás (liofilizálás) során a gomba megőrzi értékes hatóanyagait (esszenciális aminosavak, zsírsavak, vitaminok, polifenolok, rostok, ásványanyagok, nyomelemek, antioxidánsok stb).
MIBEN SEGÍTHETNEK A GYÓGYGOMBÁK?
Fő hatásaik az általános roborálás, a szív- és keringéstámogatás, a légzőszervi panaszok javítása, az emésztő-, az immunrendszer támogatása, a gyulladásgátló hatás, némely gombafajnál a tumorellenes hatás. Hatásaik inkább általános jellegűek, némely gombafaj azonban célzottabb hatással is rendelkezik.
LIOFILIZÁLÁS: A LEGJOBB MINŐSÉGET NYÚJTÓ FELDOLGOZÁS
A ma ismert legkíméletesebb és egyben legjobb minőséget biztosító szárítási eljárás a liofilizálás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt szublimálással távozik. A víztartalom így a szilárd jég halmazállapotból a folyékony halmazállapotot átugorva, közvetlenül válik légneművé, mindezt sejt- és szövetkárosodás nélkül. Az eljárás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség. A végeredmény 100%-ban természetes anyag, amelyből mindössze a víz került elvonásra, az íz- és illatanyagok, fehérjék, vitaminok, ásványanyagok teljes egészében a termékben maradnak. A végtermék beltartalmi értékei és mikrobiológiai tisztasága következtében a ma ismert legmagasabb minőséget képviseli. A Champex Kft. az első magyar cég, aki
PECSÉTVIASZGOMBA POR
A pecsétviaszgombával hazánkban a lombhullató erdőkben találkozhatunk. Kínában a „halhatatlanság gombájának” is nevezik. Húsa kemény, taplószerű, így termesztését nem élvezeti, hanem gyógyászati értéke indokolja.
Csomagolás: gombapor műanyag tégelyben
Összetétel: 100% pecsétviaszgomba por, adalékanyag nélkül (30g)
Származás: Magyarországon termesztett és szárított gomba alapanyag
Fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (0,5 g) teaként vagy ételhez keverve
SHIITAKE GOMBA POR
A shiitake gomba a világ egyik legnagyobb mennyiségben termesztett gombafaja. Az Ázsiában őshonos faj népszerűségét kitűnő ízének és gyógyhatásának köszönheti.
Csomagolás: gombapor műanyag tégelyben
Összetétel: 100%-ban liofilizált shiitake gombapor, adalékanyag nélkül (70g)
Származás: Magyarországon termesztett és szárított gomba alapanyag
Fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (1 g) ételhez keverve
SHIITAKE GOMBA KAPSZULA
Csomagolás: 120 db cellulóz (növényi) kapszula garanciazáras üvegben
Összetétel: 1 db kapszula 260 mg 100%-ban liofilizált shiitake gomba por, adalékanyag nélkül.
Származás: Magyarországon termesztett és szárított gomba alapanyag
Fogyasztása: 3-szor naponta 1-2 kapszula étkezés közben vagy bő vízzel bevéve
TINTAGOMBA POR
A gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek és a kertek. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás formája jellegzetes. Nevéhez hűen az érést követően sötét tintaszerűen szétfolyik.
Csomagolás: gombapor műanyag tégelyben
Összetétel: 100%-ban liofilizált tintagomba por, adalékanyag nélkül (80g)
Származás: Magyarországon termesztett és szárított gomba alapanyag
Fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez keverve
TINTAGOMBA KAPSZULA
Csomagolás: 120 db cellulóz (növényi) kapszula garanciazáras üvegben
Összetétel: 1 db kapszula 302 mg 100%-ban liofilizált tintagomba por, adalékanyag nélkül Származás: Magyarországon termesztett és szárított gomba alapanyag
Fogyasztása: 3-szor naponta 1-2 kapszula étkezés közben vagy bő vízzel bevéve
A készítményekre vonatkozó tanácsok:
• 3 évnél fiatalabb gyermeknek nem ajánlottak
• Gyermekek elől védett helyen tartandók
• A javasolt adagot nem szabad túllépni
• Felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandók
• Fogyasztásuk nem pótolja a változatos étkezést és a helyes táplálkozást