Bio shiitake őrlemény 30g

3,400 Ft

A fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogazdaságából származó, BIO minősítéssel rendelkező termék!

Leírás

Magyarországon termelt, Biokontroll Hungária által ellenőrzött, BIO minősítésű shiitake gomba őrlemény!

A Shiitake gyógygomba Kelet-Ázsiában honos, Kínában és Japánban mintegy 2000 éve ismert gombafajta. Egészségvédő hatása miatt a kínai népi gyógyászatban a testet és lelket felfrissítő életelixírnek tartják.

A shiitake gyógygomba készítmények gyártásának, alkalmazásának és engedélyeztetésének nehézségét az jelenti, hogy a termelés körülményeitől függően változhat összetétele, ezért nehéz a kivonatok standardizálása, a hatás garantálása, a mellékhatások kutatása. Ennélfogva nem könnyű megmondani, mennyi gombát kellene fogyasztanunk a legoptimálisabb hatás eléréséhez. A Biokontroll által ellenőrzött bio termesztés és folyamatos felügyelet biztosítja, hogy a Bio shiitake őrlemény mindig tartalmazza a hatóanyagokat megfelelő mennyiségben.

Hogyan érdemes a Bio shiitake őrleményt fogyasztani?

A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni.
A shiitake gyógygomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerként is ízletes. Sőt, aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére is használható a shiitake őrlemény. Nagyon finom ízt ad a párolt zöldségeknek, kellemesen harmonizál a zöldségekhez és húsokhoz használt európai konyha fűszereivel.  Használható különböző salátákban, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is.
A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el meleg/hideg 2dl lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.
Lehetséges mellékhatások

A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az  allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!

Bio shiitake őrlemény tápértéke

Tápérték 100 g termékben
Energia 540 KJ, 128Kcal
Zsír 2,2 g
  – amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 7,1 g
  – amelyből cukrok 5,6 g
Fehérje 19,9 g
< 0,1 g
A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Töltő tömege: 30g

Termelő: Gyöngyösi Sándor biogazda

Forgalmazza: Gyöngyösi és Társa Kft., Fülöpjakab

Minőségét megőrzi: az üvegen feltüntetett időpontig.

Figyelem! A shiitake gomba élelmiszer, semmi féle gyógyító hatás nem tulajdonítható neki. Rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes táplálkozást.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás