Kóstold meg ganodermás kávénkat!03

Miért éri meg ganodermás kávét inni?

A ganodermás kávé, mint egészséges ital, fokozatosan ismertté és elfogadottá vált az emberek körében a világ minden tájékán, hozzájárulhat a fizikális és mentális egészségünk megőrzéséhez.

 

Milyen egészségügyi előnyei lehetnek a ganodermás kávénak?

Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) a legismertebb gyógygombánk, melynek legfontosabb feladata az
immunrendszerünk támogatása, májunk, valamint szív- és érrendszerünk védelme. A benne lévő vitaminok,
ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak tömege is hozzájárul mindennapi egészségünk megőrzéséhez.

 

A Ganoderma lucidum legfontosabb igazolt 10 egészségügyi hatása:

  • tumorellenes
  • kemoterápia és sugárkezelés káros mellékhatásait enyhítő
  • májvédő
  • szív- és érrendszeri védő
  • immunmoduláns
  • vérnyomás csökkentő
  • vércukorszint csökkentő
  • gyulladásokat és allergiákat enyhítő
  • baktérium és vírus ellenes
  • szabadgyökök sejtkárosító hatását csökkentő (antioxidáns) hatás. (Forrás: https://www.researchgate.net/publication/338852287)

A kávé jótékony hatásai is már régóta ismertek. Most sorba szedtük, miért is éri meg naponta kávét fogyasztanunk:

  • A kávé antioxidánsok forrása: míg a gyümölcsök és zöldségek a leggazdagabb antioxidáns források, kiderült, hogy az amerikaiak számára a kávé a legelterjedtebb antioxidáns, a fekete teát és a banánt megelőzve. Meglepő módon, mind a koffeintartalmú és mind a koffeinmentes kávéknak hasonló az antioxidáns tartalmuk.
  • A kávé fokozza az anyagcserét: tanulmányok azt is bebizonyították, hogy a kávé a testsúlyra is kedvező hatást gyakorol. A reggeli csésze kávé jelentősen – mintegy 10 százalékkal – felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal tudja a testsúlyt is kis mértékben csökkenteni.
  • A kávé javíthatja a rövid távú memóriát és segíthet a szellemi frissesség megőrzésében: a koffein serkenti az agy működését, ezáltal javíthatja emlékezőképességünket is. Ezen kívül a kávé csökkenti a béta-amiloid szintjét. Ez a fehérje felelős az agyban az Alzheimer-kór kialakulásáért.
  • A kávé csökkenti a daganatos betegségek kockázatát: az emlőrák, a vastagbélrák és a szájüregi rákok kockázatát is lehet csökkenteni napi több kávé fogyasztásával.
  • A kávé segíthet megelőzni vagy akár megszüntetni a fejfájás: a koffein az egyik fő összetevője a migrén elleni gyógyszereknek. A reggeli első kávé fogyasztása sokak számára a reggeli ébredéses fejfájás megszüntetője is egyben. (Forrás: https://www.tenyek-tevhitek.hu/)

 

A ganodermás kávéban összegződik a ganoderma és a kávé jótékony hatása, és ráadásként az íze is nagyon élvezetes. A naponta fogyasztott megfelelő mennyiségű ganodermás kávé segíthet megvédeni hosszú távon egészségünket.
Meleg szeretettel ajánljuk a Dr Ganolife kávékülönlegességet, mely kiváló minőségű BIO kávébabból és magyar, BIO termesztésű ganoderma gombaporból készült egészségbarát kávékeverék. A benne lévő kávébab „FairTrade” minősítésű Mount Hagen kávé Pápua Új-Guineából, mely ökológiai módszerekkel termesztett és kézzel szedett kávészemekből áll. A másik alkotóeleme, a bio ganoderma gomba por Gyöngyösi Sándor fülőpjakabi biogazdaságából származik. Alacsony hőmérsékleten szárított és kíméletesen
porhanyósított a ganodermája, ezáltal minden alkotóeleme sértetlenül kerül a kávéba.
Ez a kávé különleges a magyar piacon, hisz nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és tartósítószereket, csak BIO minősített alapanyagokat.

Kávézz egészségesen és kezd a reggelt egy ínycsiklandozó, egészséges ganodermás kávéval! 

 

Kellemes kávázást kívánunk!

 

 

 

Források: 

  • httpss://www.superganoderma.com
  • https://drganolife.hu
SZERETNE ÉRTESÜLNI A GYÓGYGOMBÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFRISSEBB KUTATÁSOK EREDMÉNYEIRŐL?

Itt iratkozhat fel a hírlevelünkre: