Közzétéve:

Miért éri meg ganodermás kávét inni?

A ganodermás kávé, mint egészséges ital, fokozatosan ismertté és elfogadottá vált az emberek körében a világ minden tájékán, hisz hozzájárulhat a fizikális és mentális egészségünk megőrzéséhez. Milyen egészségügyi előnyei lehetnek a ganodermás kávénak?

Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) a legismertebb gyógygombánk, melynek legfontosabb feladata az immunrendszerünk támogatása, májunk, valamint szív- és érrendszerünk védelme. A benne lévő triterpéneknek köszönhetően adaptogén, allergiaellenes és vérnyomáscsökkentő hatású. Emellett gyulladáscsökkentő, vírusellenes, parazitaellenes, gombaellenes, cukorcsökkentő, koleszterinszint csökkentő és májvédő hatása is régóta ismert. Fontos tudnunk, hogy a ganoderma gátolja a vérlemezkék összecsapódását is, mely segíthet a vérrögösödés megelőzésében.

A Ganoderma lucidum legfontosabb igazolt 10 egészségügyi hatása:

  1. tumorellenes hatás
  2. májvédő és méregtelenítő
  3. szív- és érrendszeri hatás
  4. öregedés késleltető hatás
  5. idegrendszer erősítő hatás
  6. vérnyomás szabályzó hatás
  7. vércukorszint szabályozás
  8. krónikus légúti gyulladásokat és allergiákat csökkentő hatás
  9. túlérzékenység csökkentése
  10. szépségápolás.

 

A kávé jótékony hatásai is már régóta ismertek. Most sorba szedtük, miért is éri meg naponta kávét fogyasztanunk:

  1. A kávé antioxidánsok forrása: míg a gyümölcsök és zöldségek a leggazdagabb antioxidáns források, kiderült, hogy az amerikaiak számára a kávé a legelterjedtebb antioxidáns, a fekete teát és a banánt megelőzve. Meglepő módon, mind a koffeintartalmú és mind a koffeinmentes kávéknak hasonló az antioxidáns tartalmuk.
  1. A kávé fokozza az anyagcserét: tanulmányok azt is bebizonyították, hogy a kávé a testsúlyra is kedvező hatást gyakorol. A reggeli csésze kávé jelentősen – mintegy 10 százalékkal- felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal tudja a testsúlyt is kis mértékben csökkenteni.
  1. A kávé javíthatja a rövid távú memóriát: a koffein serkenti az agy működését, ezáltal javíthatja emlékezőképességünket is. Ezen kívül a kávé csökkenti a béta-amiloid szintjét. Ez a fehérje felelős az agyban az Alzheimer-kór kialakulásáért.
  1. A kávé jót tesz a fogaknak: a pörkölt szemes kávé antibakteriális hatású, így pl. a Streptococcus ellen is kiváló, amely  a fogszuvasodás kialakulásában játszik szerepet.
  1. A kávé segíthet megelőzni  vagy akár megszüntetni a fejfájás: a koffein az egyik fő összetevője a migrén elleni gyógyszereknek. A reggeli első kávé fogyasztása sokak számára a reggeli ébredéses fejfájás megszüntetője is egyben.

A ganodermás kávéban összegződik a ganoderma és a kávé jótékony hatása, ráadásul isteni finom is. A naponta fogyasztott megfelelő mennyiségű ganodermás kávé segít megvédeni hosszú távon egészségünket.

Meleg szeretettel ajánljuk a Dr. Ganolife kávékülönlegességeket, melyek kiváló minőségű BIO kávébabból és magyar, BIO termesztésű ganoderma gombaporból készült egészségbarát kávékeverékek, melyek nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat és tartósítószereket.

Kezdje a reggelét minden nap egy ínycsiklandozó, egészséges ganodermás kávéval!

Kellemes kávázást kívánunk!

ganoderma-kave

SZERETNE ÉRTESÜLNI A GYÓGYGOMBÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFRISSEBB KUTATÁSOK EREDMÉNYEIRŐL?

Itt iratkozhat fel a hírlevelünkre:

Lista választása:

Források: 

  • httpss://www.superganoderma.com
  • https://drganolife.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.