Megéri a daganatos betegeknek Immune Assist™ -t használni?

Vajon az Immune Assist™  terápia milyen hatással van a kemoterápiát ill. sugárterápiát kapó daganatos betegekre? Megéri nekik Immune Assist™ gyógygomba terméket használni? – a kutatók ezekre a kérdésekre keresték a választ egy 56 daganatos beteg bevonásával zajló vizsgálatban. Immune Assist ™ étrend-kiegészítő az Aloha Medicinals Inc. Carson city, Nevada, USA terméke, mely hat féle gombafajból származó immunmoduláló hatóanyagokat tartalmaz. Ezeket a gombafajokat a hagyományos kínai orvoslás (TCM) daganatos betegeknél rendszeresen használja.

Az Immune Assist ™ készítmény immunaktív poliszacharidok bonyolult keveréke, mely az alábbi gombafajokból származik:

immune-assist_1

  • Agaricus blazei (Mandulagomba),
  • Lentinula edodes (Shiitake),
  • Grifola frondosa (Maitake),
  • Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba),
  • Trametes versicolor (Lepketapló),
  • Cordyceps sinensis (Hernyógomba).

A vizsgálat menete

Ez a vizsgálat 56 előrehaladott stádiumú daganatos beteg bevonásával történt. A betegek mindegyike ugyan abban a kemoterápiás és sugárterápiás kezelésben, s emellett már egy héttel a terápiák megkezdése előtt

  • KÍSÉRLETI CSOPORT: 30 beteg Immune Assist™ kapott, naponta 3 x 2000mg Immune Assist-t kaptak, azaz napi 3×4 kapszulás adagot használtak (1 kapszula 500 mg).
  • KONTROLL CSOPORT: 26 beteg pedig Polyactin-A ™ kapott, mely egy másik immunmoduláns készítmény, 3 x 10mg-os, azaz összesen napi 30mg-os mennyiségben.

Ezt a terápiát végig folytatták a kemo- és sugárterápia alatt, valamint még azt követően 2 hónapig.

A vizsgálat eredménye

Jelentős különbségeket találtak a kutatók a vizsgálat folyamán a kísérleti csoport és a kontroll csoport között.
Egyaránt kimutatható volt a betegség progressziójának csökkenése és életminőség növekedése az Immune Assist™ készítményt fogyasztó betegek körében.

A Immune Assist ™ gyógygomba tartalmú étrend-kiegészítő nagyobb hatékonyságot mutatott, mint a Polyactin-A™ , mely egy elismert immunmoduláns szer. Eddig ez utóbbi készítményt használták kiterjedten a kemo- és sugárterápia mellékhatásainak enyhítésére Kínában.

KÍSÉRLETI CSOPORT
Immune Assist™
KONTROLL CSOPORT
Polyactin-A™
Fehérvérsejtszám norm. érték 
alá való csökkenése
13% 19%
Hányás előfordulása 20% 31%
Hasi diszkomfort, hányinger 30% 50%
Hajhullás 8,3% 10%
Infekciók 0% 8%

Ezek a vizsgálati eredmények azt jelzik, hogy a Immune Assist ™  étrend-kiegészítőnek erőteljesebb a hatása, mint az általánosan  kiegészítő terápiaként használt Polyactin-A ™-nak.

Az Immune Assist™ csökkentette a kemoterápia és sugárterápia mellékhatásait, emellett növelte a betegek életminőségét, ezért daganatos betegeknek javasolható a kiegészítő terápiaként való használata.

Figyelem! Ez a cikk nemzetközi vizsgálati eredmény ismertetése, tájékoztatási célból. Az Immune Assist nem gyógyszer, hanem étrend-kiegészítő, így nem alkalmas betegségek kezelésére, maximum kiegészítheti az orvosi terápiát.

Szerző: Dr. Dóda Ildikó

Forrás: https://www.alohamedicinals.com/clinical_trials.pdf