ganodermas_tea

Hogyan kell ganodermás teát készíteni?

A ganoderma gomba egyik leghatékonyabb formája a belőle készített tea. Nézzük sorban hogyan érdemes ganodermás teát készíteni, hogy ne csökkenjen a gomba hatóanyag tartalma és ezáltal a hatása. Fontos tudni, hogy a ganodermás teát mindig üvegedényben célszerű elkészíteni, hogy az antioxidáns hatása ne károsodjon.

Nézzük lépésről lépésre hogyan is kell ganodermás teát készíteni?

 

  • Töltsük meg a teáskannát 1 liter vízzel.
    Tegyünk bele 4 mokkáskanálnyi bio ganoderma őrleményt.
    Lassan forraljuk 30 percen át az üvegedényben.

    Kicsit kesernyés ízű, ezért érdemes természetes édesítőszerrel (pl. méz) ízesíteni.
    Naponta maximum egy liternyi teát ajánlott fogyasztani (24 óra alatt).

Melegen vagy hidegen is lehet inni.

Bio ganoderma őrlemény esetén az őrölés miatt már jobban hozzáférhetők a gomba értékes anyagai, mint ha csak egyszerűen összedarabolt gombát használnánk, ezért a ganodermás tea elkészítéséhez az őrleményt javasoljuk.

Fontos tudni, hogy a ganoderma tea kúra elején a méregtelenítés tüneteit észlelhetjük magunkon, mint például enyhe emésztési panaszok, enyhe szédülés, érzékenyebb csontok, esetleg bőrkiütések, de ezek  a tünetek csak átmenetiek. Ezek az enyhe tünetek a szervezetünkbe lerakódott toxikus vegyületek kiürülése miatt jelentkezhetnek. De ezek csupán azt jelzik felénk, hogy a ganoderma működik. Ezek a méregtelenítési tünetek általában a ganoderma folyamatos használata esetén néhány napon belül megszűnnek.

Szintén fontos még tudni, hogy a ganoderma tea hatékonyságát napi 500-1000 mg C-vitamin bevitelével tovább növelhetjük.

Kellemes teázást kívánunk!

Gombakirály Hírlevél! Hírlevél sorozatunkban hasznos tudásanyagot osztunk meg a vásárlásokkal kapcsolatban. A Gyógygomba Hírek a legfrissebb gyógygombákkal kapcsolatos kutatási eredményekről, a Gombakirály tippek az elégedett vásárlással kapcsolatos tippekről, a Gombakirály akciós termékek az aktuális akcióinkról értesítik Önt hírlevélben.

Itt iratkozhat fel a hírlevelünkre az alábbi képre kattintva:

Gombakirály hírlevelek