Közzétéve:

Ganodermás süti recept ínyenceknek

Sokan vagyunk, akik imádjuk a desszerteket, és talán olyan is sok van közöttünk, aki az egészséges desszertek híve. Húsvéthoz közeledvén úgy gondoltuk, hogy megosztunk egy különleges, gyógygombák felhasználásával készült süti receptet, melyben a ganoderma gomba mellett olyan hozzávalók kaptak helyet, mint például a kurkuma, a gyömbér, a méz, a virágpor, melyek gyulladáscsökkentő és immuntámogató hatásukról ismertek!

Gyógygombás süti

A desszertünk alapja egy kókusz olajból és mézből álló keverék. Mézből az édesszájúak kicsit többet is tehetnek, ízlésük szerint, de alapjáraton ilyen arányok javasolhatók:

  • 1,5 csésze kókusz olajat (folyékony)
  • 3-4 evőkanál mézet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.

A süti teteje és alja:

Az előbbi masszából 1 csészényi mennyiséghez tegyünk 1 csésze kakaóport, és 1 teáskanálnyi Ganoderma és 1 teáskanálnyi Chaga gombaport (vagy 2 teáskanálnyi Ganoderma őrlemény is lehet, ha nincs Chaga gombánk). Válasszuk szét a masszánkat két felé, egyik feléből lesz az alsó réteg, a másik feléből a sütemény teteje. A sütik nagyon dekoratívak lesznek, ha szilikonos muffinos tartóba tesszük őket, mely fagyasztóba is helyezhető.

A süti középső rétege:
Reszeljünk le egy-egy kis darab kurkuma gyökeret és gyömbér gyökeret, adjuk hozzá a maradék kókusz olaj és a méz keverékét (kb. fél csészényi). Szórjuk meg egy kis virágporra és a fahéjjal, hogy ízesebb legyen. Az így elkészült tölteléket tegyük rá az alsó rétegre, majd tegyük rá a világos töltelékre a felső csokis réteget is, és helyezzük be a fagyasztóba.

A lehűtött gyógygombás süti tetejét megszórhatjuk virágporral, kókusz pehellyel, de akár kedvenc öntetünkkel is meglocsolhatjuk, ízlés szerint.
Az így elkészült gyógygombás sütinket helyezzük vissza a fagyasztóba, hogy megszilárdítsuk. Hűtve lehet fogyasztani és tárolni!

Kellemes sütizést kívánunk! 🙂

Forrás: https://yourzenlife.com/

gombás süti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.