Lentinex® – biztonságos immuntámogatás időseknek!

A Lentinex® teljesen biztonságosan adható az egészséges időseknek – ez derült ki az International Journal of Medicinal Mushrooms cikkéből. A norvég kutatók a nevezett szaklapban publikálták placebo kontrollált kettős vak vizsgálatukat, melyet a GlycaNova AS norvég cég által gyártott Lentinex® nevű készítménnyel végeztek.

A Lentinex® 100%-ban természetes, oldékony és ezáltal kiváló biohasznosulású lentinánt (béta-glükán) tartalmaz, mely a shiitake gomba egyik ismert hatóanyaga. A lentinán pozitív hatásait már számos tudományos közleményben igazolták. Ebben a cikkünkben egy rövid összefoglalót készítettünk a publikálásra került vizsgálati eredményekből, íme.

A vizsgálatról

A vizsgált 42 egészséges idős ember bevonásával zajlott, akiket véletlenszerűen osztottak két csoportba:

  • az idősek fele napi 2,5 mg Lentinexet, míg
  • a másik fele ugyan ilyen mennyiségű placebot kapott 6 héten át.

A 6 hetes kúra lezajlása után 4 hétig nem kaptak semmit sem a betegek, majd egy újabb 6 hetes kúra következett, s ezt követően nézték meg immunrendszerük állapotát a kutatók.

Az eredmények

  • A vizsgálati eredmények szerint a Lentinexet szedő idősek B-sejtjeinek száma szignifikánsan magasabbnak bizonyult a placebot kapókéhoz képest.
  • Az NK- sejtek mennyiségében viszont nem találtak szignifikáns különbséget a kutatók.
  • Mindkét csoport tagjainál végeztek laboratóriumi vizsgálatot a kutatás kezdetén és végén is, s azt találták, hogy egyik csoport tagjainál sem történt vérképi, vese ill. májfunkciós eltérést a vizsgálat folyamán.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Lentinex® terápia hatására az immunrendszer megfelelő működéséért felelős B-sejtek száma szignifikánsan emelkedett. Ezen kívül megállapítható, hogy a Lentinex® időseknek teljesen biztonságosan adható.