Tintagomba por (40g)

4,400 Ft

Ez a termék 100%-ban liofilizált tintagomba port tartalmaz jól záródó üvegben adalékanyagok nélkül.

 

1 készleten

Leírás

A gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve. Ez a termék 100%-ban liofilizált tintagomba port tartalmaz adalékanyagok nélkül.

Csomagolás: gombapor üvegben.

Töltőtömeg: 40 g liofilizált tintagomba por.

Összetétel: 100%-ban liofilizált tintagomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombapor.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

OETI notifikációs szám: 16021/2015

Gyártó és forgalmazó: Champex Kft. H-1222 Budapest, Dévény u. 42-44.

Figyelem!

  • a készítmény 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott
  • gyermekek elől védett helyen tartsa
  • ne lépje túl az ajánlott adagot
  • felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandó
  • fogyasztása nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést
  • fogyasztása nem pótolja a változatos étkezést
  • tárolja száraz hűvös helyen

gyapjas-tintagomba-2

Mi is az a liofilizálás?

A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. Ez azt jelenti, hogy a jég a szilárd halmazállapotból, a folyékony halmazállapotot átugorva rögtön gőzzé válik. Liofilizálás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, az eljárás fizikai folyamatokra épül. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok, viszont teljes mértékben a gombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül! A végeredmény tehát a végtermék beltartalmi értékei, mikrobiológiai tisztasága miatt a ma ismert legmagasabb minőséget képviseli. Ezen tulajdonságok miatt a liofilizálást elsősorban a gyógyszeripar alkalmazza, de liofilizált élelmiszerek jelentik az űrhajósoknak táplálékát is.

A liofilizált termék tulajdonságai a következők

  • Az eljárás során semmilyen kémiai adalékra nincsen szükség, kizárólag a víz kerül kivonásra a termékből, a vízben oldott anyagok viszont már a termékben maradnak. Ez teszi lehetővé, hogy a liofilizált termék a ma ismert szárítási eljárások közül a legmagasabb minőséget képviselje.
  • A liofilizált termék nedvességtartama 2-4 % közötti. A liofilizálási eljárás, és az alacsony hőmérsékleten való szárítás következtében a termékben lévő beltartalmi értékek (pl: fehérjék, vitaminok és minden egyéb ásványi anyagok) megmaradnak.
  • A liofilizált termékben benne maradnak az íz a szín és illat anyagok is.
  • A termék szövet és sejtkárosodás nélkül szárad.
  • A liofilizált termék, ha felhasználás során vizet kap, rövid időn belül visszaveszi azt.

A liofilizálási eljárást a fent említett tulajdonságai miatt leginkább a gyógyszeripar és az élelmiszeripar alkalmazza.

Felhívjuk figyelmét, hogy

  • a készítmény 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott
  • gyermekek elől védett helyen tartsa
  • ne lépje túl az ajánlott adagot
  • felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandó
  • fogyasztása nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést
  • fogyasztása nem pótolja a változatos étkezést
  • tárolja száraz hűvös helyen.

Figyelem! A termék használata nem helyettesíti az egészséges életmódot és a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozást.